Suntem un retailer de mobilă importată din Germania, cu desfacere în magazinul din Chișineu-Criș și cu depozit în municipiul Arad. Avem o experiență de peste 10 ani în a aduce colecții de la producători importanți. De la mese, scaune, paturi, corpuri de iluminat, covoare, oferta noastră este una largă.
Ne numim MACRIS HANDELS SRL, iar acest website reprezintă interfața noastră pentru cei care doresc cele mai interesante și moderne modele de mobilier din Germania.
Cum comand mobilier pe hqefect.ro
1. Telefonic – sunați la numărul de contact afișat, ne comunicați adresa dumneavoastră și reperele pe care le doriți. După ce avem o cotație de transport vă v-om contacta pentru confirmare comandă.
2. Pentru a comanda direct de pe hqefect, va trebui sa vă înregistrați, după care comandați reperele dorite. După ce comanda va apare in Cos, va trebui sa trimiteti comanda spre validare. Un operator va va suna pentru confirmare comanda si pentru a va declara valoarea transportului si alte instructiuni.
Transportul se face prin firma de curierat acreditata, in 24-max 48 ore in functie de locatie iar contravaloarea transportului cade in sarcina clientului.
Transport gratuit in Chișineu Criș si zone limitrofe pentru valori peste 1500 Ron.
Plata produsului se poate face prin ramburs (direct la curier ) sau prin transfer bancar ( in baza unei facturi proforma care va fi achitata in avans.).
Ce lemn se folosește la fabricarea mobilei
Lemnul este materia prima care este folosita chiar inca din cele mai vechi timpuri si care in continuare are cea mai mare cerere și valoare. Mobilierul din lemn are o durată de viață mai lunga decat toate celelalte materiale. El are, de asemenea, o structura rezistenta si un finisaj natural aparte. Lemnul poate fi folosit pentru a produce orice tip de mobilier si poate fi folosit in diverse combinatii inclusiv cu sticlă sau piele.
Lemnul este resursa cea mai versatila, regenerabilă și durabilă de pe planeta de aceea este materialul cel mai frecvent utilizat în crearea de mobilier. Deoarece lemnul este un material organic și poate fi nativ pentru anumite regiuni s-ar putea constata că diferitele tipuri de lemn sunt în mod tradițional mai frecvent utilizate pentru mobilier in diferite țări.
Lemn de esenţă moale cu o creştere rapidă, care este uniform texturat şi are o rezistenţă foarte mică la putrezire şi descompunere. Este uşor de prelucrat şi se finisează uşor. Bradul este folosit pentru a face mobilier, uşi, rame pentru tablouri, rame de ferestre şi elemente decorative. Este, de asemenea o componentă principala a placajului.
Lemn moale cu o creştere rapidă si textura uniformă , foarte uşor de prelucrat. Se finisează bine şi rezistă la contracţie, umflare şi deformare în ciuda structurii nervurilor foarte rare. Acesta este utilizat pe scară largă în construcţia de case pe structura de lemn, lambriuri, mobilier de serie, paleţi .Este una dintre cele mai utilizate materii prime lemnoase din lume .
Lemn moale relativ durabil, care se finisează bine, dar are o rezistenţă scăzută la putrezire şi descompunere. Acesta dispune de contracţie moderată şi este deschis la culoare şi uşor în greutate. Este o opţiune bună pentru a face lăzi, cutii, elemente decorative generale şi scări, datorită rezistenţei sale ridicate raportate la greutate.
Lemnul cu cel mai mare grad de folosire,avand culoarea alb-roșiatic, crem deschis cu nuanțe cenușii, Nu este decorativ dar este greu și tare, rezistent la presiune. Nu e rezistent la intemperii și este sensibil la atacul insectelor și ciupercilor dacă e depozitat în spații umede. Se comportă bine la prinderi cu adeziv, finisare prin vopsire, lăcuire. Se folosește ca elemente masive de rezistență la construcții provizorii, stâlpi de susțineri, furnir, în industria mobilei, în special la elemente curbate și mulate.
Lemn semigreu, solid, dur și foarte elastic, puțin durabil. Avand culoare alb ivorie, cu luciu de sidef, si textură fină. Se prelucrează fără probleme, se despică greu. Bun pentru îmbinări normale și are rezistențe bune la solicitări mecanice. Este folosit în industria mobilei ca elemente vizibile, curbate, sculptate, ca furnir tehnic la fabricarea placajului și estetic pentru acoperiri de panouri, intarsii (furnirul măzărat este foarte apreciat), ca elemente structurale la construcții civile, industriale .
Lemn de esenta tare, deschis la culoare , durabil și rezistă foarte bine la absorbția de umiditate. Stejar este o materie prima excelenta pentru fabricarea de mobilă, unde este cel mai des utilizat, datorită calităților sale naturale estetice, precum și a rezistenței sale. De asemenea, este utilizat pentru podele, scări, tâmplărie exterioară și interioară, elemente de arhitectură interioară, căptușeli, lambriuri, lemn masiv pentru mobila de interior simplă sau sculptată, mobilă de exterior, furnir natural sau băițuit, plăci, placaje, ornamente strunjite, profilate etc.
Lemn extrem de tare şi rezistent cu o textura fină ,uşor de prelucrat ,avand culoare deschisa, este cel mai des utilizat în producerea de podele, mobilier şi suprafeţe supuse uzurii intense cum ar fi pistele de bowling.
Lemn tare cu o culoare galben pal, care se închide la culoare treptat în timp. Proprietăți excelente pentru sculptură și este în special favorizat de catre sculptorii in lemn atunci cand au de realizat elemente ce necesita munca delicate. Acesta este un lemn foarte stabil și este suficient de moale pentru a fi sculptat și totuși suficient de tare pentru a-si mentine forma. Teiul, de asemenea, imbatraneste frumos, are proprietăți bune de îndoire și este adesea folosit pentru fabricarea mobilei.Ultra resiztent ( pana la 1000 ani ).
Lemn tarecare din pacate îşi pierde durabilitate atunci când este crescut peste 50 ani, deci este dificil să se obţină bucăţi mari de cherestea din el. Extrem de apreciat pentru mici piese de mobilier, în aer liber unde durabilitatea este importantă, precum şi garduri din lemn, este de asemenea folosit pentru a face butoaie.
Lemn greu, tare, dens, cu contrageri și rezistențe mecanice medii pentru foioase, rezistent, elastic, se usucă ușor, se curbează bine prin aburire.Se întrebuințează pentru elemente structurale cu solicitări reduse, șarpante cu deschideri mici și medii, ca furnir în industria mobilei, elemente masive vizibile, la fabricarea schiurilor și elementelor curbate.
Lemn maleabil ,disponibil in lungimi mari cu utilizări semnificative în şezuturi de scaune, sicrie şi instrumente pentru bucătărie, Din acest motiv ulmul este favorizat că o sursă de materie prima pentru construcţii de nave.
Lemn tare (dintre cele mai dure), greu, durabil, cu contrageri și rezistențe mecanice mari. Se prelucrează greu, furnir rar,; Este potrivit pentru solicitări în minerit, fundații, piloti, mori, ca elemente structurale la constructii , stâlpi pentru eșafodaje și susțineri, constructii navale, , echipament sportiv, aparate gimnastică, parchet, intarsie,, construcții sub apă, elemente masive vizibile, butoaie pentru coniac etc. Este potrivit pentru elemente strunjite, sculptate și lăcuite.
Lemn moale roşiatic ,cu miros dulce distinctiv motiv pentru care este folosit pe scară largă în producerea de cufere şi la interiorul dulapurilor. Este foarte uşor de prelucrat, are o textura uniformă şi este, deasemenea, rezistent la descompunere ceea ce duce la utilizarea să în aer liber.
Lemn de esenţă moale, uşor Este uşor de prelucrat pe utilaje datorită nervurilor rare şi raritatatii nodurilor. Este uniform texturat şi are o rezistenţă scăzută la degradare. Folosit în principal că lemn pentru construcţii, pentru cherestea, panouri de uşi, sub podele şi lăzi de transport.
Lemn greu, bine texturat, închis la culoare, tare dar uşor de prelucrat. Acesta rezistă deformaţii de micşorare şi pote fi îndoit şi finisat în multe feluri acceptând multe tipuri de lacuri şi vopsele. Folosit în principal pentru producţia de mobilier masiv şi furniruri, dulapuri, lambriuri şi elemente decorative din lemn.
Lemn flexibil cu nervurile apropiate care rezistă bine la îndoire şi deformaţii de micşorare. Lemnul de cireş capătă o culoare roşiatică atunci când este expus la lumina soarelui. Îmbătrâneşte frumos şi este folosit la scară largă în producerea de dulapuri, articole mici artizanale, şi mânere sau picioare de mobilier.
Lemn de esenţă tare fin granulat, de culoare maro-roşcat. Este extrem de durabil şi rezistă la umflături, la deformaţii de micşorare, la îndoire şi răsucire. Mahonul este utilizat pe scară largă pentru mobilier scump de înalta calitate cum ar fi dulapuri din lemn, dresinguri şi mese furniruite.
Lemn de esenţă tare cu granulaţie deasă şi culoare închisă maro-roşcat. Este greu de prelucrat şi necesită o mulţime de operaţii de lustruire pentru a obţine un finisaj bun. Utilizat pentru a face instrumente muzicale, precum şi mânere de unelte, sculpturi, furnir şi mobilier. Acesta are, de asemenea o aromă plăcută unică, ce îl diferenţiază de cele mai multe alte specii de arbori.
Lemn greu,dens si tare ,culoare negru-brun, negru-cenușiu cu dungi de culori diferite, textură foarte fină, are fibră dreaptă. Lemn în general greu, cel maibun fiind foarte greu, dens și tare, durabil, se prelucrează bine dar greu și numai după ce este aburit, uzează sculele, praful este toxic. Este întrebuințat în ebenistică (tâmplărie fină), mobilier de lux, sculptură statuete, pipe, instrumente muzicale de suflat, clape la pian, pentru acoperire panouri, intarsii, ornamente strunjite, incrustații mozaic.
Lemn greu cu o densitate medie, de esenţă tare, renumit, care este foarte rezistent la umiditate. Rezistă la îndoire, crăpare şi descompunere şi este utilizat într-o varietate de moduri care fac uz de rezistenţă extremă, acestea includ mobilier, parchet, panouri, rame pentru ferestre, construcţii de grinzi, uşi pentru biserici şi podele.
Lemn usor dar relativ durabil, se prelucrează uşor şi are o bună rezistenţă naturală la putrezire şi descompunere şi, prin urmare, este frecvent utilizat pentru a face mobilier de exterior, garduri şi lambriuri pentru casă..
Acesta este un material care câştigă încet popularitate pe piaţă. Când sunt pe deplin dezvoltaţi arborii de cauciuc se taie şi apoi se tratează chimic. Acest lucru ajută la evitarea atacurilor insectelor şi a degradării fungice. Lemnul din acest arbore lucrează foarte puţin în timp şi este unul din cele mai stabile tipuri de material lemnos. Mobilierul realizat din lemn de arbore de cauciuc este capabil să reziste peste 25 de ani fără nici un defect şi se crede că va crea o revoluţie în piaţă de mobilier în anii următori